IMG_1044

Hindeløsning

En hindeløsning kan medvirke til at modne din livmoderhals og -mund inden en eventuel igangsættelse, men den kan i nogle tilfælde også sætte fødslen i gang uden yderligere behov for stimulation.

Igangsættelse Af Fødslen

Der kan være mange grunde til at man bliver tilbudt en igangsættelse af sin fødsel, ligesom der kan være mange grunde til at man enten ønsker eller ikke ønsker en igangsættelse.

At gå over sin terminsdato er en af de hyppigste årsager, men forskellige komplikationer under graviditeten kan også spille ind.

IMG_1045

Modning Før Fødslen

Det er som regel ikke alene livmoderhals- og mund der skal modnes inden fødslen eller en igangsættelse. Det er derimod hele kroppen, ja hele systemet der skal modnes og klargøres og jeg anbefaler derfor at du kombinere hindeløsningen med øvrige behandlinger der kan modne og klargøre hele din krop. Jeg tilyder derfor også forskellige modningspakker, så du kan vælge den løsning der passer netop til dig. Læs mere om fødselsmodning nederst på siden.

Hvordan gøres det, og hvad gavner det?

Hindeløsning

En hindeløsning udføres ved at jordemoderen fører en finger op igennem livmoderhalsen og løsner fosterhinderne, der klæber mod bunden af livmoderen, lige omkring livmodermunden. Dette frigiver fødselsmodnende hormoner, som kan stimulere til enten fødsel eller yderligere modning. Der er god evidens for at flere hindeløsninger efter termin nedsætter risikoen for medicinsk igangsættelse af fødslen. For at det kan lade sig gøre at løsne hinderne, skal livmodermunden være en smule åben, så jordemoderen kan få sin finger igennem. Hvis ikke du er moden til en hindeløsning, vil massage af livmoderhalsen alene også kunne modne og hindeløsning kan forsøges igen efter nogle dage. Det er forskelligt hvordan kvinder oplever og mærker selve hindeløsningen, nogen oplever ubehag, let smerte eller jag i toppen af vagina eller bunden af livmoderen, nogen får menstruation lignende murren og andre mærker slet ingen ting.

Efter en hindeløsning vil du kunne opleve forskellige reaktioner, dette kan bland andet være

  • Kraftige plukkeveer
  • Veer
  • Tegnblødning
  • Ingenting

Online Booking

Hindeløsning foretages kun fra uge 40+0.

Hindeløsning før terminsdato udføres kun på medicinsk indikation, hvis du eksempelvis skal sættes i gang, i uge 38+0, pga komplikationer. Send mig en besked hvis du er i tvivl om, om du kan få foretaget en hindeløsning før din terminsdato.

Husk at medbring din vandre journal.


FØDSELSMODNING

Ønsker du at give din krop de helt optimale forhold for, at gå spontant i fødsel eller blot forkorte igangsættelsesprocessen, så bør du overveje en fødselsmodningspakke.

Her kombineres massage, rebozo, akupunktur og hindeløsning for at hjælpe dig og din krop på vej som en helhed. Du kan vælge forskellige sammensætninger af ydelserne, se de forskellige muligheder i min prisliste, så det passer lige netop til dig, dit barn og jeres behov.

Er du f.eks. kun interesseret i modning og at lade koppen komme i balance inden fødslen, anbefaler jeg massage og akupunktur. Truer igangsættelsesdatoen derimod lige rundt om hjørnet, og ønsker du at gøre brug af alle tricks i bogen for at gå spontant i fødsel inden, så bør du booke tid til den fulde pakke inkl. hindeløsning.

Pris: fra 650 ,-

Priser Booking